Ρολά Μελιτζάνας (με γραβιέρα)
Aubergine Rolls Recipe

Τα ρολάκια με μελιτζάνες τα κάνουν σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα και φυσικά η συνταγή δεν είναι ίδια παντού. Εξαρτάται από τα τοπικά προϊόντα και τη γεύση του καθενός.
Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε την γνωστή συνταγή ‘Ιμάμ’ σε μπουκίτσες, δηλαδή σε ρολάκια.
Προσαρμόστε κι εσείς λοιπόν τη συνταγή στα γούστα σας και απολαύστε τη με τους φίλους σας.

Διαδικασία
• Κόβουμε 4 μεγάλες μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε, τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις σουρώνουμε
• Τηγανίζουμε 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, προσθέτουμε μία ντομάτα κομμένη καρέ, βάζουμε 1 ξύλο κανέλα, λίγο σάλτσα νάπολι, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά.
• Προσθέτουμε βασιλικό, ½ κούπα φέτα τρίμα, 2-3 κουταλιές φρυγανιά , λίγο μαϊντανό και 200 γρ γραβιέρα χοντροτριμμένη
• Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις τυλίγουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο σάλτσα ντομάτας και τις φουρνίζουμε για 15 λεπτά.
• Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί

Τι να πιούμε;
Συνδυάστε αυτό το καλοκαιρινό πιάτο με ένα λευκό δροσιστικό κρασί από τη ποικιλία Βιδιανό ή με ένα ροζέ κρασί από τις ποικιλίες Κοτσιφάλι και Syrah.